Comuna Durnesti

Comuna Durnesti, situata la o distanta de 40 km est de municipiul Botosani, are in componenta sa urmatoarele sate: Durnesti, Cucuteni, Guranda, Babiceni, Brosteni si Barsanesti.

Cel mai vechi document care atesta existenta localitatii Durnesti apartine Cancelariei Domnesti din Suceava si este emis in anul 1433. Se presupune ca intemeietorul satului Durnesti a fost Petru Durnea, numele satului provenind de la acesta. Satul Durnesti devine resedinta de comuna la sfarsitul secolului al-XIX-lea. Satul Cucuteni este cel mai vechi sat, dar prima atestare documentara se afla intr-un act de vanzare – cumparare din anul 1643. Satul Guranda, desi locuit din timpuri stravechi, apare mentionat sub acest nume abia in anul 1835; numele satului se presupune ca vine de la padurile de goruni care il inconjoara.

Comuna Durnesti este strabatuta de paraie cu scurgere semipermanenta si cu scurgere permanenta, cel mai important fiind paraul Corogea, care strabate comuna de nord la sud. Barajele naturale si artificiale au condus la formarea a 8 iazuri mari, a caror suprafata totala depaseste 130 hectare.

„Pentru informaţii despre alte Programe desfăşurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţă să vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România”
“Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întrega responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web”
“Toate informaţiile, privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării”
Proiect finanţat de UNIUNEA EUROPEANĂ prin FEADR, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, Axa LEADER